Home ยป Despre examenul ECL-general

Despre examenul ECL-general

Continutul si valabilitatea generala a testelor au fost stabilite dupa cercetari aprofundate realizate de specialisti si dupa aplicarea testelor pilot asupra unor grupuri-tinta. Examenele ECL testeaza capacitatea de a folosi limba in comunicarea cotidiana orala si scrisa pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate.

Testul de limba ECL monolingv nu cuprinde teste de gramatica sau traduceri. El are patru niveluri (A2-incepator, B1-mediu, B2-mediu-superior, C1 – avansat), fiecare nivel testand si evaluand cele patru aptitudini lingvistice fundamentale: intelegerea discursului oral (ascultare); exprimarea scrisa (compozitie); intelegerea discursului scris (citire); exprimarea orala (vorbire).

Descriere

Spre deosebire de alte tipuri de testari, certificatele de tip ECL ofera posibilitatea candidatilor sa-si evalueze competentele lingvistice in mai multe limbi.

Testele sunt concepute uniform pentru toate limbile statelor membre ale Uniunii Europene: romana, engleza, franceza, germana, maghiara, italiana, spaniola, poloneza, bulgara, slovaca, ceha.

Fiecare dintre centrele europene afiliate Consortiului au copyright pentru limba tarii de provenienta, astfel ca profesorii corectori sunt vorbitori nativi ai limbii testate si, deci, rezultatele fiind credibile, asigura recunoasterea certificatelor ECL in intreg spatiul European.

Mai mult, testele sunt astfel concepute incat sa se evidentieze competenta de folosire a limbii moderne in situatii autentice, cotidiene, acoperind aspecte economice, sociale si culturale care fac parte din mediul in care candidatul traieste si lucreaza.

Un argument in plus este faptul ca acest tip de certificat, la fel ca Pasaportul European Lingvistic, este conceput dupa standardele Cadrului Comun European, evaluand separat competentele comunicative ale candidatului.

Certificatul – recunoscut in toate tarile Consortiului International E.C.L.- face parte componenta din pachetul de documente necesar oricarui cetatean al Europei, atat pentru a gasi un loc de munca in tara sa, de a promova sau a accede la noi ocupatii colaterale, cat si pentru a facilita mobilitatea profesionala si integrarea sa in spatiul european.

Cei ce dobandesc un certificat ECL au mai multe sanse de a fi angajati in societatile straine care desfasoara activitati in Romania, respectiv in celelalte tari ale Uniunii Europene, asa cum, de altfel au mai multe sanse de a fi cooptati in randul angajatilor unei intreprinderi romanesti care patrunde pe pietele straine.

Comments are closed.